Поводом обележавања Дана науке, 10. јула, Центар за промоцију науке ће организовати такмичење у конструкцији роботских возила.

Такмичарски дан одржаће се у просторијама Мејкерс спејса, у улици Краља Петра 46, са почетком у 14 часова док ће сама трка робота почети у 17 часова.

Пријаве су бесплатне и отворене за све екипе које желе да представе своје роботе, а Центар за промоцију науке је обезбедио и 5 сетова материјала за тимове без своје опреме (ардуино плочице, мотори, драјвери, сензори). Тимови који се пријаве имаће времена да их на лицу места, уз додатну помоћ стручњака, припреме за стазу. Поред тога, отворено је и 5 места за екипе са сопственом опремом.

Због ограничених капацитета неопходне су пријаве које се заједно са правилима такмичења налазе на дну текста, а максималан број чланова тима је 4.

Такмичењу ће присуствовати и судије које ће решавати спорне ситуације, а посебан жири биће задужен за оцењивање изгледа возила на основу ког ће ”најлепшим” роботима време проласка бити умањено. 

Као награда за првопласирану екипу припремљена је ардуино uno плочица и научнопопуларни часопис Елементи, а занимљиве награде очекују и другопласирани и трећепласирани тим.

Пријаву за такмичење са понуђеним ЦПН сетовима можете попунити овде.

Пријаву за такмичење са сопственим сетовима можете попунити овде.

Правила такмичења можете прочитати овде.

 

подели