U centru

Trka robota u Naučnom klubu

Povodom obeležavanja Dana nauke, 10. jula, Centar za promociju nauke će organizovati takmičenje u konstrukciji robotskih vozila.

Takmičarski dan održaće se u prostorijama Mejkers spejsa, u ulici Kralja Petra 46, sa početkom u 14 časova dok će sama trka robota početi u 17 časova.

Prijave su besplatne i otvorene za sve ekipe koje žele da predstave svoje robote, a Centar za promociju nauke je obezbedio i 5 setova materijala za timove bez svoje opreme (arduino pločice, motori, drajveri, senzori). Timovi koji se prijave imaće vremena da ih na licu mesta, uz dodatnu pomoć stručnjaka, pripreme za stazu. Pored toga, otvoreno je i 5 mesta za ekipe sa sopstvenom opremom.

Zbog ograničenih kapaciteta neophodne su prijave koje se zajedno sa pravilima takmičenja nalaze na dnu teksta, a maksimalan broj članova tima je 4.

Takmičenju će prisustvovati i sudije koje će rešavati sporne situacije, a poseban žiri biće zadužen za ocenjivanje izgleda vozila na osnovu kog će ”najlepšim” robotima vreme prolaska biti umanjeno. 

Kao nagrada za prvoplasiranu ekipu pripremljena je arduino uno pločica i naučnopopularni časopis Elementi, a zanimljive nagrade očekuju i drugoplasirani i trećeplasirani tim.

Prijavu za takmičenje sa ponuđenim CPN setovima možete popuniti ovde.

Prijavu za takmičenje sa sopstvenim setovima možete popuniti ovde.

Pravila takmičenja možete pročitati ovde.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs