У четвртак 27. октобра у 15 часова на Сајму књига биће одржана промоција ЦПН издања, светског бестселера ”Шта биљка зна: водич кроз свет чула” Данијела Шемовица

Центар за промоцију науке објавио је недавно ново издање: светски бестселер ”Шта биљка зна: водич кроз свет чула” Данијела Шемовица. Једна од најзапаженијих научнопопуларних књига у последњој деценији, ”Шта биљка зна” је до сада преведена на 13 светских језика. Српски је четрнаести.

”Овакво издање је потпуна новина на овим просторима”, каже Иван Умељић, уредник издања Центра за промоцију науке. ”Поред тога што је реч о читком и занимљивом бестселеру, оно нуди читаоцима прилику да се укључе у свет најновијих научних сазнања о биљкама.”

Користећи актуелна научна сазнања, ова књига наглавачке окреће наше уобичајено виђење живота биљака. Од познавања Земљине теже до реаговања на светлост, додир и мирисе, ”Шта биљка зна” нам показује како су нам биљке сличније него што можемо да претпоставимо, истовремено разоткривајући многе раширене заблуде.

Аутор Данијел Шемовиц је професор и декан Факултета биолошких наука на Универзитету у Тел Авиву, један од водећих светских молекуларних биолога и стручњака за биљке, као и успешан научни комуникатор.

”Биљке заиста и јесу свесне света који их окружује”, пише Шемовиц у ”Шта биљка зна”. Иако се не може причати о колоквијалној интелигенцији, оне осећају и реагују на промене у својој околини. ”Такође, биљке су свесне своје прошлости: памте претходне заразе и услове које су преживеле па у односу на та сећања мењају своју физиологију.

Промоција на Сајму књига

У четвртак 27. октобра у 15 часова на штанду ЦПН-а, у хали 2а, биће одржана промоција издања ”Шта биљка зна: водич кроз свет чула” Данијела Шемовица. На промоцији ће говорити преводилац књиге др Драгана Божић, са Института за биолошка истраживања Синиша Станковић, др Бранислав Шилер, такође са Института за биолошка истраживања Синиша Станковић, као и Иван Умељић, координатор групе за издаваштво ЦПН-а.

Заједно са другим издањима Центра за промоцију науке, књига се може купити у ЦПН интернет продавници, у књижарама широм земље, као и током трајања Сајма књига на штанду ЦПН-а у хали 2а.

”Шта биљка зна: водич кроз свет чула”

Аутор: Данијел Шемовиц

Цена: 850,00 РСД

Поручите свој примерак књиге у ЦПН интернет продавници.

Издањем ”Шта биљка зна: водич кроз свет чула” Центар за промоцију науке наставља са едицијом ”Популарна наука”, у којој су претходно објављене одлично примљене књиге ”Срећа” Данијела Нетла и ”Смем ли да бројим” Гинтера Циглера.

подели