Sreća u Poletu

U utorak 17. maja u kafe-galeriji Polet biće predstavljeno CPN izdanje: Sreća, nauka iza vašeg osmeha autora Danijela Netla

U utorak 17. maja u kafe-galeriji Polet  u 20 časova biće predstavljeno zanimljivo CPN izdanje: Sreća, nauka iza vašeg osmeha autora Danijela Netla. Ovaj ugledni bihevioralni biolog, psiholog i antropolog, istražuje u svojoj knjizi zbog čega težimo da budemo srećni, kako dostižemo viši nivo sreće, kao i različite načine na koje se sreća interpretira u raznim kulturama, otkrivajući i kako su se definicije i izvori sreće menjali kroz vreme.

Osim toga, u svojoj knjizi okreće se pitanju zašto neki ljudi izgledaju srećnije od drugih: da li su srećni jer im se događaju dobre stavri ili im se dobre stvari događaju jer su srećni. Takođe, Netl se bavi i neurološkim sistemima u mozgu na kojima počivaju osećanja i raspoloženja. Lepršavi naziv knjige nipošto ne treba da zavara čitaoca, jer ovo izdanje svakako ne spada u bezbrojne bestselere popularne psihologije.

Na promociji knjige govoriće Ivan Umeljić, šef grupe za izdavaštvo Centra za promociju nauke i Đurđa Timotijević, psiholog, CPN. Razgovor će voditi Ivana Horvat, izvršna urednica portala Elementarijum.

Danijel Netl je završio studije psihologije i filozofije na Univerzitetu Oksford, a potom se specijalizovao u raznim srodnim disciplinama. Autor je brojnih zanimljivih knjiga o ludilu, ličnosti, jeziku i genetici. Godinama unazad radi kao profesor na Univerzitetu Njukasl, gde je trenutno angažovan na poziciji direktora Centra za ponašanje i evoluciju.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs