U centru

Serijal radionica- Python na ploči

Centar za promociju nauke pripremio je još jednu seriju radionica u okviru Mejkers spejsa Naučnog kluba Beograd

Ovog puta, radionice su posvećene programiranju na popularnoj razvojnoj ploči Raspberry Pi. Polaznici i polaznice će se upoznati sa osnovama rada sa hardverskim i softverskim aspektima sistema kroz niz jednostavnih projekata koji će obuhvatati kontrolu svetala, motora i drugih elektronskih uređaja. Radionice počinju od 1. aprila u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, u ulici Kralja Petra broj 46. Prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta.

Nakon savladavanja početnih zadataka, fokusiraćemo se na izradu konkretnih projekata iz IoT (Internet of Things) sveta poput daljinskih upravljača, sistema za realizaciju pametne kuće, kontrolu vrata, kapija, i drugih. Učesnici i učesnice će učiti da pišu projekte u programskom jeziku Python, pa je potrebno da poseduju osnovno predznanje u makar nekom od programskih jezika.

Radionica se održava u sedam termina – počev od ponedeljka 1. aprila, dva puta nedeljno – ponedeljkom od 17-19 časova i subotom od 12-14 časova, u prostorijama Mejkers spejsa CPN (ulica Kralja Petra 46).

Učešće na kursu je besplatno, ali je broj učesnika i učesnica ograničen na 15. Prijave se vrše elektronskim putem, a u okviru prijave potrebno je da opišete vašu motivaciju za prijavljivanje i dosadašnje iskustvo sa programskim jezicima. Prijavljeni moraju imati više od 16 godina.

LINK ZA PRIJAVE 

Selekciju polaznika i polaznica vršiće moderatori Vladimir Vulićević, programer, i Predrag Davidović iz Centra za promociju nauke.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs