у центру

Сајам ”Наука за привреду”

Пословни сајам „Наука за привреду“ одржава се на Новосадском сајму 4. и 5. децембра, на коме је Центар за промоцију науке организациона подршка наступу Министарства просвете, науке и технолошког развоја 

У Новом Саду се 4. и 5. децембра први пут одржава пословни сајам „Наука за привреду“. Овом приликом, Центар за промоцију науке организационо подржава наступ Министарства просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) и представити своје активности на штанду Министарства.

Организација сајма „Наука за привреду“ инспирисана је потребом за снажнијим повезивањем науке са привредом и могућностима које студенти и научници имају у истраживачком раду, као и тражењу будућих занимања и запослења. Ова манифестација за циљ има интензивније повезивање предузећа и научноистраживачких организација – укрштањем база података Развојне агенције, Новосадског сајма и Привредне коморе, дошло се до списка од више од две хиљаде предузећа и локалних самоуправа које би могле да укључе резултате научних истраживања и научнике у своје делатности.

Потенцијал за сарадњу науке и привреде биће представљен на штандовима универзитета и факултета, где ће се представници компанија упознати са могућностима сарадње у областима грађевинарства и геодезије, архитектуре и урбанизма, саобраћаја, графичког инжењерства и дизајна, рачунарства и аутоматике, производног машинства, енергетике, електронике и телекомуникација, индустријског инжењерства и менаџмента, медицине, економије, примењене статистике, медицинско-фармацеутских истраживања, активностима у областима низијског шумарства и животне средине и осталим областима које се истражују на Новосадском универзитету.

Поред Центра за промоцију науке, на штанду МПНТР свој програм и активности представљају и Фонд за иновациону делатност, Научно-технолошки парк Београд и пројекат „BeOpen“ чији координатор је Универзитет у Новом Саду.

Осим класичних сајамских активности, током Сајма се организују и округли сто „Наука за привреду“, као и бројни састанци представника научне и пословне заједнице.

 

 

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs