у центру

Разговор о књизи „Бура информација“

У Свечаној сали Ректората Универзитета уметности у Београду, 30. новембра, разговарало се о књизи „Бура информација: зашто ‛лајкујемо’?“

Разговор о књизи Винсента Хендрикса и Пелеа Хансена, Бура информација: зашто ‛лајкујемо’?, одржан је 30. новембра, у 18 часова, у Свечаној сали Ректората Универзитета уметности у Београду, на Косанчићевом венцу бр. 29. О књизи су говорити др Ана Мартиноли, професорка на Факултету драмских уметности у Београду, др Машан Богдановски, професор на Филозофском факултету у Београду, и Марија Новаковић, асистенткиња на Факултету организационих наука у Београду. Модератор разговора био је Иван Умељић, уредник издаваштва Центра за промоцију науке.

Ово оригинално дело, у издању Центра за промоцију науке, пружа детаљан увид у савремена истраживања токова информација који обликују различите аспекте живота у друштвеном, економском и политичком погледу. Књига упозорава на буру информација која је захватила савремено друштво, а посебно на некритичко усвајање и коришћење информација приликом формирања мишљења и доношења одлука у духу популизма.

Разговор о књизи организовао је Факултет драмских уметности у сарадњи са Центром за промоцију науке и Универзитетом уметности у Београду, као део пројекта „Популизам и медији: јачање партиципативних пракси и јавног дијалога“, који подржавају Фондација за отворено друштво Србија и Мисија ОЕБС-а у Србији.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs