u centru

Radionica – Vlagomer

U okviru manifestacije art+science+makers CPN je sa gostujućim umetnicima organizovao radionice za sve zainteresovane. Više informacija o čitavoj manifestaciji možete pronaći na sajtu http://www.cpn.rs/artandscience

Moderna kuća može sama da zaliva svoju baštu verovatno mnogo bolje nego što to možete vi sami! Koristeći aktuelnu tehnologiju u prilici smo da direktno komuniciramo sa biljkama – i pitamo ih kada i koliko im vode treba, na primer. Sve što je potrebno su nekoliko senzora, „kompjuterskih čula“, i uređaj koji će ih kontrolisati. Danas je ova tehnologija ne samo pristupačna, već i jednostavna za korišćenje. Uverite se i sami, napravite Vlagomer – sistem za ispitivanje vlažnosti kućne bašte. Dobićete sve što vam je potrebno: senzore, pločicu koja će biti mozak cele operacije, računar, alat i majstore koji će vas voditi korak po korak do vašeg pametnog uređaja. Radionica se održava na engleskom jeziku, a izvodiće je srednješkolci, mladi saradnici instituta Kersnikova u Sloveniji, a namenjena je svima starijim od 16 godina.

Sajt: http://kersnikova.org/

Broj mesta na radionici je ograničen i za učešće se možete prijaviti na sledećem  linku.

Zajedno sa umetnicima i mejkerima iz regiona, autorima velike Mejkers izložbe, pripremili smo niz specijalnih radionica namenjenih mejkerima, naučnicima, umetnicima i svima onima koji streme ovim pozivima. Predavači će vas u višečasovnim ili višednevnim programima voditi kroz svoj kreativni proces, a u saradnji sa njima imaćete priliku da završite i sopstvene projekte.

Fokus radionica su meteorološke stanice, sistemi za ispitivanje vlažnosti tla, veza algoritama i poezije, hakovanje tela i pretvaranje čulnih informacija u digitalnu reč.

Učešće u radionicama je besplatno, a prijave za svaku radionicu dostupne su na sajtu manifestacije.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs