У Центру

Радионица Сва лица анксиозности

Радионица о анксиозности за учеснике старије од 16 година биће одржана у Научном клубу у суботу, 30. новембра, а пријаве су обавезне

Уметничка поставка Сва лица анксиозности постављена је у Микрогалерији Научног клуба Београд током манифестације art+neuroscience. Рад је наишао на велико интересовање публике, а поводом ово теме, ЦПН и тим аутора припремили су радионицу за све заинтересоване. Радионица је заказана за суботу,  30. новембра, од 16:30, у Научном клубу Београд, у Улици краља Петра број 46. Учешће на радионици је бесплатно, али су, због ограниченог броја места, пријаве обавезне. Програм је осмишљен за старије од 16 година.

Шта се крије у корену страха, нервозе и панике? Зашто је анксиозност еволутивно била неопходна? Које су њене предности, а које мане? Како је препознати и третирати? Да ли анксиозност можемо мерити и како? Ово су нека од питања којима ћемо се бавити на радионици Сва лица анксиозности.

Линк за пријаве  

Учесници радионице ће такође бити упознати са процесом рада на интерактивној аудио-визуелној инсталацији Сва лица анксиозности, постављеној у Микрогалерији Центра за промоцију науке, и у простору сачињеном од огледала, који одаје утисак непрегледности, имати прилику да чују сведочења људи који су имали различита искуства са анксиозношћу. Током посете инсталацији учесницима ће се мерити електродермална проводљивост (galvanic skin response – GSR), а сви GSR записи биће сачувани и касније анализирани са циљем да откријемо да ли различито реагујемо на исти стимулус. Ови засписи ће касније постати део инсталације уз поштовање анонимности свих учесника.

Радионицу воде: др Маја Пантовић Стефановић, др Милица Велимировић Богосављевић, др ум. Бојана С. Кнежевић, др Андреј Савић и Дејвид Стенли.

Радионица је део манифестације art+neuroscience, првe програмскe активности Центра као иницијалног партнера пројекта Европска лабораторија вештачке интелигенције (European ARTificial Intelligence Lab – AI Lab), финансираног кроз ЕУ програм Креативна Европа. Настао као наставак изузетно успешне сарадње у оквиру пројекта Европска мрежа дигиталне уметности и науке (European Digital Art & Science Network – Art & Science) Европска лабораторија вештачке интелигенције укључује већи број иницијалних партнера из Аустрије, Словеније, Ирске, Шпаније и Србије, уз нове институције из Француске, Белгије, Данске, Холандије, Грчке и Грузије. 

У широком и свеобухватном домену вештачке интелигенције пројекат ће се, пре свега, фокусирати на културолошке, психолошке и филозофске аспекте који су под снажним ударом нових технологија и научних открића. Више о манифестацији, као и комплетан програм, можете пронаћи на сајту манифестације.

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs