U Centru

Radionica Sva lica anksioznosti

Radionica o anksioznosti za učesnike starije od 16 godina biće održana u Naučnom klubu u subotu, 30. novembra, a prijave su obavezne

Umetnička postavka Sva lica anksioznosti postavljena je u Mikrogaleriji Naučnog kluba Beograd tokom manifestacije art+neuroscience. Rad je naišao na veliko interesovanje publike, a povodom ovo teme, CPN i tim autora pripremili su radionicu za sve zainteresovane. Radionica je zakazana za subotu,  30. novembra, od 16:30, u Naučnom klubu Beograd, u Ulici kralja Petra broj 46. Učešće na radionici je besplatno, ali su, zbog ograničenog broja mesta, prijave obavezne. Program je osmišljen za starije od 16 godina.

Šta se krije u korenu straha, nervoze i panike? Zašto je anksioznost evolutivno bila neophodna? Koje su njene prednosti, a koje mane? Kako je prepoznati i tretirati? Da li anksioznost možemo meriti i kako? Ovo su neka od pitanja kojima ćemo se baviti na radionici Sva lica anksioznosti.

Link za prijave  

Učesnici radionice će takođe biti upoznati sa procesom rada na interaktivnoj audio-vizuelnoj instalaciji Sva lica anksioznosti, postavljenoj u Mikrogaleriji Centra za promociju nauke, i u prostoru sačinjenom od ogledala, koji odaje utisak nepreglednosti, imati priliku da čuju svedočenja ljudi koji su imali različita iskustva sa anksioznošću. Tokom posete instalaciji učesnicima će se meriti elektrodermalna provodljivost (galvanic skin response – GSR), a svi GSR zapisi biće sačuvani i kasnije analizirani sa ciljem da otkrijemo da li različito reagujemo na isti stimulus. Ovi zaspisi će kasnije postati deo instalacije uz poštovanje anonimnosti svih učesnika.

Radionicu vode: dr Maja Pantović Stefanović, dr Milica Velimirović Bogosavljević, dr um. Bojana S. Knežević, dr Andrej Savić i Dejvid Stenli.

Radionica je deo manifestacije art+neuroscience, prve programske aktivnosti Centra kao inicijalnog partnera projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab – AI Lab), finansiranog kroz EU program Kreativna Evropa. Nastao kao nastavak izuzetno uspešne saradnje u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke (European Digital Art & Science Network – Art & Science) Evropska laboratorija veštačke inteligencije uključuje veći broj inicijalnih partnera iz Austrije, Slovenije, Irske, Španije i Srbije, uz nove institucije iz Francuske, Belgije, Danske, Holandije, Grčke i Gruzije. 

U širokom i sveobuhvatnom domenu veštačke inteligencije projekat će se, pre svega, fokusirati na kulturološke, psihološke i filozofske aspekte koji su pod snažnim udarom novih tehnologija i naučnih otkrića. Više o manifestaciji, kao i kompletan program, možete pronaći na sajtu manifestacije.

 

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs