у центру

Радионица – Оптимизована поезија

У оквиру манифестације art+science+makers ЦПН је са гостујућим уметницима организовао радионице за све заинтересоване. Више информација о читавој манифестацији можете пронаћи на сајту http://www.cpn.rs/artandscience

Речи су увек имале цену, од момента када их ставите на папир. Књиге су се продавале, списи преносили, неки су због својих речи губили главе, а неки постајали богаташи. Модерна технологија донела је речима још једну потпуно нову вредност, и то – кроз маркетинг. Велике компаније данас стављају етикету са ценом директно на појединачне речи, па тако IT кошта више него, на пример, реч ЦВЕЋЕ. У зависности од тога колико платите ове речи, ваша реклама ће се пре појавити на претраживачима. На радионици ћете користити алгоритме како бисте израчунали колико поезија данас кошта, како бисте написали најскупљу или најјефтинију песму, али и да бисте генерисали поезију диктирану овим алгоритмима.   Предавачи ће вршити селекцију кандидата у складу са капацитетима простора. За рад на радионици учесницима ће бити потребни лаптоп рачунари као и паметни телефони, ЦПН је у могућности да обезбеди одређен број лаптоп рачунара. Аутор: Урош Крчадинац

Број места на радионици је ограничен и за учешће се можете пријавити на следећем линку. Аутор ће вршити селекцију пријава. Радионица је намењена старијима од 16 година и одржава се 25. новембар од 14 часова и 26 и 28. новембар од 18 часова у Мејкерс спејсу ЦПН, а пријаве су отворене до 14. новембра.

Заједно са уметницима и мејкерима из региона, ауторима велике Мејкерс изложбе, припремили смо низ специјалних радионица намењених мејкерима, научницима, уметницима и свима онима који стреме овим позивима. Предавачи ће вас у вишечасовним или вишедневним програмима водити кроз свој креативни процес, а у сарадњи са њима имаћете прилику да завршите и сопствене пројекте.

Фокус радионица су метеоролошке станице, системи за испитивање влажности тла, веза алгоритама и поезије, хаковање тела и претварање чулних информација у дигиталну реч.

Учешће у радионицама је бесплатно, а пријаве за сваку радионицу доступне су на сајту манифестације.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs