u centru

Radionica – Optimizovana poezija

U okviru manifestacije art+science+makers CPN je sa gostujućim umetnicima organizovao radionice za sve zainteresovane. Više informacija o čitavoj manifestaciji možete pronaći na sajtu http://www.cpn.rs/artandscience

Reči su uvek imale cenu, od momenta kada ih stavite na papir. Knjige su se prodavale, spisi prenosili, neki su zbog svojih reči gubili glave, a neki postajali bogataši. Moderna tehnologija donela je rečima još jednu potpuno novu vrednost, i to – kroz marketing. Velike kompanije danas stavljaju etiketu sa cenom direktno na pojedinačne reči, pa tako IT košta više nego, na primer, reč CVEĆE. U zavisnosti od toga koliko platite ove reči, vaša reklama će se pre pojaviti na pretraživačima. Na radionici ćete koristiti algoritme kako biste izračunali koliko poezija danas košta, kako biste napisali najskuplju ili najjeftiniju pesmu, ali i da biste generisali poeziju diktiranu ovim algoritmima.   Predavači će vršiti selekciju kandidata u skladu sa kapacitetima prostora. Za rad na radionici učesnicima će biti potrebni laptop računari kao i pametni telefoni, CPN je u mogućnosti da obezbedi određen broj laptop računara. Autor: Uroš Krčadinac

Broj mesta na radionici je ograničen i za učešće se možete prijaviti na sledećem linku. Autor će vršiti selekciju prijava. Radionica je namenjena starijima od 16 godina i održava se 25. novembar od 14 časova i 26 i 28. novembar od 18 časova u Mejkers spejsu CPN, a prijave su otvorene do 14. novembra.

Zajedno sa umetnicima i mejkerima iz regiona, autorima velike Mejkers izložbe, pripremili smo niz specijalnih radionica namenjenih mejkerima, naučnicima, umetnicima i svima onima koji streme ovim pozivima. Predavači će vas u višečasovnim ili višednevnim programima voditi kroz svoj kreativni proces, a u saradnji sa njima imaćete priliku da završite i sopstvene projekte.

Fokus radionica su meteorološke stanice, sistemi za ispitivanje vlažnosti tla, veza algoritama i poezije, hakovanje tela i pretvaranje čulnih informacija u digitalnu reč.

Učešće u radionicama je besplatno, a prijave za svaku radionicu dostupne su na sajtu manifestacije.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs