U Centru

art+neuroscience: radionica Neuromarketing: kako kupiti mozak?

CPN i Studentska sekcija Društva za neuronauke pripremili su radionicu kroz koju ćemo se  upoznati sa najuspešnijim primenama tehnologija merenja moždanih aktivnosti u sferi neuromarketinga

Da li znaš zašto za osveženje radije biraš Koka-Kolu, a ne Pepsi?  Kako je to naš mozak uvezan sa reklamama koje nas obasipaju sa svih strana, bili mi njih svesni ili ne? Centar za promociju nauke i Studentska sekcija Društva za neuronauke pripremili su radionicu kroz koju ćemo se  upoznati sa najuspešnijim primenama tehnologija merenja moždanih aktivnosti u sferi neuromarketinga. Koja pitanja nam otvaraju neuronauke kada je u pitanju mehanizam po kom donosimo odluke i kako se to odražava na našu kupovinu? Raspravljaćemo o tome da li je reč o upotrebi ili zloupotrebi naučnih saznanja.

Radionica je zakazana za sredu, 27. novembar, od 18 do 20 časova, u Galeriji nauke i tehnike SANU, na adresi Đure Jakšića broj 2. Učešće u radionici je besplatno, ali je broj mesta ograničen, pa su prijave obavezne putem linka. Radionica je osmišljena za starije od 16 godina, a vodiće je Sara Boljević iz Studentske sekcije Društva za neuronauke.

Radionica je deo manifestacije art+neuroscience, prve programske aktivnosti Centra kao inicijalnog partnera projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab – AI Lab), finansiranog kroz EU program Kreativna Evropa. Nastao kao nastavak izuzetno uspešne saradnje u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke  (European Digital Art & Science Network – Art & Science) Evropska laboratorija veštačke inteligencije  uključuje veći broj inicijalnih partnera iz Austrije, Slovenije, Irske, Španije i Srbije, uz nove institucije iz Francuske, Belgije, Danske, Holandije, Grčke i Gruzije. U širokom i sveobuhvatnom domenu veštačke inteligencije, projekat će se pre svega fokusirati na kulturološke, psihološke i filozofske aspekte koji su pod snažnim udarom novih tehnologija i naučnih otkrića. Više o manifestaciji, kao i kompletan program, možete pronaći na sajtu manifestacije.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs