у центру

Радионица – Метеоролошка станица

У оквиру манифестације art+science+makers ЦПН је са гостујућим уметницима организовао радионице за све заинтересоване. Више информација о читавој манифестацији можете пронаћи на сајту http://www.cpn.rs/artandscience

Да ли вам је довољно топло? Или хладно? Колико влаге у ваздуху вам одговара? Како да учините да вам буде најпријатније? Данас можете научити рачунар да вам то каже. Метеоролошка станица пратиће и снимаће температуру собе, као и влажност ваздуха око вас. Можете јој рећи на колико степени се најлагодније осећате и колико „тежак“ или „сув“ ваздух вам прија, а она ће вам јавити када је атмосфера управо таква. Ову станицу направићете са својих десет прстију! И, ко зна, можда сутра уместо вас буде контролисала клима-уређај или грејалицу у вашем дому. Радионица се одржава на енглеском језику, а изводиће је средњешколци, млади сарадници института Керсниковa у Словенији, a намењена је свима старијим од 16 година.

Сајт: http://kersnikova.org/

Број места на радионици је ограничен и за учешће се можете пријавити на следећем  линку.

Заједно са уметницима и мејкерима из региона, ауторима велике Мејкерс изложбе, припремили смо низ специјалних радионица намењених мејкерима, научницима, уметницима и свима онима који стреме овим позивима. Предавачи ће вас у вишечасовним или вишедневним програмима водити кроз свој креативни процес, а у сарадњи са њима имаћете прилику да завршите и сопствене пројекте.

Фокус радионица су метеоролошке станице, системи за испитивање влажности тла, веза алгоритама и поезије, хаковање тела и претварање чулних информација у дигиталну реч.

Учешће у радионицама је бесплатно, а пријаве за сваку радионицу доступне су на сајту манифестације.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs