у центру

Радионица – Хаковање тела

У оквиру манифестације art+science+makers ЦПН је са гостујућим уметницима организовао радионице за све заинтересоване. Више информација о читавој манифестацији можете пронаћи на сајту http://www.cpn.rs/artandscience

Термин wearable technology појавио се у модерном речнику пре свега неколико година, а већ је практично део свакодневице. Патике вам могу рећи колико сте километара претрчали данас, наруквица око руке мери ваш пулс и јавља вам уколико сте превише времена провели седећи, слушалице саме подешавају ниво звука. Повезати човека и машину не само да је могуће, већ је данас заправо једноставно. Стога, хајде да хакујемо наша тела. Током радионице имаћете прилику да направите једноставне уређаје који стају на једну обичну рукавицу или наруквицу, а могу вам измерити пулс и ниво кисеоника у крви. Не само то! Ови уређаји ће ваше физичко стање претварати у звучни сигнал, чиме ћемо добити праву симфонију људских тела. Ауторке: Милијана Комад и Лавослава Бенчић.

Број места на радионици је ограничен и за учешће се можете пријавити на следећем линку. Ауторке ће вршити селекцију пријава. Радионица је намењена старијима од 16 година и одржава се 24. новембра од 11 часова у Мејкерс спејсу ЦПН, а пријаве су отворене до 14. новембра.

Заједно са уметницима и мејкерима из региона, ауторима велике Мејкерс изложбе, припремили смо низ специјалних радионица намењених мејкерима, научницима, уметницима и свима онима који стреме овим позивима. Предавачи ће вас у вишечасовним или вишедневним програмима водити кроз свој креативни процес, а у сарадњи са њима имаћете прилику да завршите и сопствене пројекте.

Фокус радионица су метеоролошке станице, системи за испитивање влажности тла, веза алгоритама и поезије, хаковање тела и претварање чулних информација у дигиталну реч.

Учешће у радионицама је бесплатно, а пријаве за сваку радионицу доступне су на сајту манифестације.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs