u centru

Radionica – Hakovanje tela

U okviru manifestacije art+science+makers CPN je sa gostujućim umetnicima organizovao radionice za sve zainteresovane. Više informacija o čitavoj manifestaciji možete pronaći na sajtu http://www.cpn.rs/artandscience

Termin wearable technology pojavio se u modernom rečniku pre svega nekoliko godina, a već je praktično deo svakodnevice. Patike vam mogu reći koliko ste kilometara pretrčali danas, narukvica oko ruke meri vaš puls i javlja vam ukoliko ste previše vremena proveli sedeći, slušalice same podešavaju nivo zvuka. Povezati čoveka i mašinu ne samo da je moguće, već je danas zapravo jednostavno. Stoga, hajde da hakujemo naša tela. Tokom radionice imaćete priliku da napravite jednostavne uređaje koji staju na jednu običnu rukavicu ili narukvicu, a mogu vam izmeriti puls i nivo kiseonika u krvi. Ne samo to! Ovi uređaji će vaše fizičko stanje pretvarati u zvučni signal, čime ćemo dobiti pravu simfoniju ljudskih tela. Autorke: Milijana Komad i Lavoslava Benčić.

Broj mesta na radionici je ograničen i za učešće se možete prijaviti na sledećem linku. Autorke će vršiti selekciju prijava. Radionica je namenjena starijima od 16 godina i održava se 24. novembra od 11 časova u Mejkers spejsu CPN, a prijave su otvorene do 14. novembra.

Zajedno sa umetnicima i mejkerima iz regiona, autorima velike Mejkers izložbe, pripremili smo niz specijalnih radionica namenjenih mejkerima, naučnicima, umetnicima i svima onima koji streme ovim pozivima. Predavači će vas u višečasovnim ili višednevnim programima voditi kroz svoj kreativni proces, a u saradnji sa njima imaćete priliku da završite i sopstvene projekte.

Fokus radionica su meteorološke stanice, sistemi za ispitivanje vlažnosti tla, veza algoritama i poezije, hakovanje tela i pretvaranje čulnih informacija u digitalnu reč.

Učešće u radionicama je besplatno, a prijave za svaku radionicu dostupne su na sajtu manifestacije.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs