U Centru

art+neuroscience: radionica Psihološka moć plesa

CPN i studentska sekcija Društva za neuronauke pripremili su radionicu u okviru manifestacije art+neuroscience kroz koju ćemo se baviti vezom između plesa i našeg mozga

Da li volite ples? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda vas pozivamo da zaplešete sa nama u ime nauke! Centar za  promociju nauke i studentska sekcija Društva za neuronauke pripremili su za vas radionicu u okviru manifestacije art+neuroscience kroz koju ćemo se baviti upravo vezom između plesa i našeg mozga. Potreba za izražavanjem emocija kroz pokret datira u prošlost koliko i sam čovek.  Naučni radovi, posebno od prethodnih nekoliko godina, iz oblasti neuronauka bave se konkretno ovom temom. Zašto plešemo i na koji način ples aktivira i menja ljudski mozak?

Radionica je zakazana za subotu, 23. novembar, od 13 do 15 časova, u Galeriji nauke i tehnike SANU, na adresi Đure Jakšića broj 2. Učešće u radionici je besplatno, ali je broj mesta ograničen, pa su prijave obavezne putem linka. Radionica je osmišljena za starije od 16 godina, a vodiće je Andrea Novaković iz Studentske sekcije društva za neuronauke.

Radionica je deo manifestacije art+neuroscience, prve programske aktivnosti Centra kao inicijalnog partnera projekta Evropska laboratorija veštačke inteligencije (European ARTificial Intelligence Lab  AI Lab), finansiranog kroz EU program Kreativna Evropa. Nastao kao nastavak izuzetno uspešne saradnje u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke  (European Digital Art & Science Network  Art & Science) Evropska laboratorija veštačke inteligencije  uključuje veći broj inicijalnih partnera iz Austrije, Slovenije, Irske, Španije i Srbije, uz nove institucije iz Francuske, Belgije, Danske, Holandije, Grčke i Gruzije. U širokom i sveobuhvatnom domenu veštačke inteligencije, projekat će se pre svega fokusirati na kulturološke, psihološke i filozofske aspekte koji su pod snažnim udarom novih tehnologija i naučnih otkrića. Više o manifestaciji, kao i kompletan program, možete pronaći na sajtu manifestacije.

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs