u centru

Predstavljanje knjige Psihologija obrazovanja za vaspitače

Na Sajmu knjiga, u subotu, 27. oktobra, u 17 časova, na štandu Centra za promociju nauke biće predstavljena knjiga doc. dr Nevene Buđevac, Psihologija obrazovanja za vaspitače

Psihologija obrazovanja za vaspitače (izdavač: Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu, 2018) nudi relevantan izbor novih i aktuelnih saznanja iz oblasti psihologije obrazovanja, baveći se ključnim temama savremenog vaspitanja i obrazovanja. Zahvaljujući pristupačnom i zanimljivom načinu izlaganja i jasnoj fokusiranosti na decu predškolskog uzrasta, Psihologija obrazovanja za vaspitače može biti od koristi ne samo studentima učiteljskih fakulteta u Srbiji i vaspitačima koji rade u predškolskim ustanovama i žele da osveže i unaprede svoje znanje, već i svima koji se u svom profesionalnom radu bave decom, pa i samim roditeljima.

Ono što ovom izdanju daje posebnu važnost jeste to što udžbenik u oblasti psihologije vaspitanja i obrazovanja dece predškolskog uzrasta nije objavljen na našem prostoru oko dve decenije. Osim toga, kako u svojoj recenziji Psihologije obrazovanja za vaspitače ističe prof. dr Biljana Trebješanin, „do sada kod nas nije objavljen udžbenički tekst namenjen nepsiholozima u kojem odgovarajuća psihološka saznanja nisu izložena na akademski i nedovoljno fokusiran način, već na način prilagođen potrebama i drugim karakteristikama ciljnih korisnika. U tom pogledu ovaj rukopis donosi značajnu novinu“.

Psihologija obrazovanja za vaspitače biće predstavljena na 63. Sajmu knjiga, u subotu, 27. oktobra, u 17 časova, na štandu Centra za promociju nauke.

Na promociji će govoriti:

Prof. dr Biljana Trebješanin, recenzentkinja knjige, redovni profesor Učiteljskog fakulteta u Beogradu u penziji.

Prof. dr Petar Pijanović, urednik izdanja, redovni profesor Učiteljskog fakulteta u Beogradu u penziji.

Dr Nevena Buđevac, autorka knjige; docent na Učiteljskom fakultetu u Beogradu.

O autorki:

Dr Nevena Buđevac radi kao docent na Učiteljskom fakultetu u Beogradu, gde predaje predmete Pedagoška psihologija, Strategije uspešnog učenja i Vršnjačko nasilje u školi. Na Učiteljskom fakultetu radi od 2008. godine. Doktorirala je na Filozofskom fakultetu u Beogradu (2013. god) sa temom iz oblasti psihologije obrazovanja i razvojne psihologije. Kao doktorand je tokom 2009. i 2010. pohađala školu doktorskih studija Argupolis u Švajcarskoj. U više navrata je boravila na univerzitetima u Tartuu (Estonija) i Bjenu (Švajcarska), gde je držala predavanja po pozivu za studente master i doktorskih studija i istraživače. Od 2015. godine je pomoćnik glavnog urednika časopisa European Journal of Psychology of Education (Springer). Aktivno učestvuje u više domaćih i međunarodnih projekata iz oblasti obrazovanja.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs