У центру

Позив волонтерима за М3

Волонтирај у Центру за промоцију науке током Маја месеца математике!

 

Шта је М³?

М³ означава Мај месец математике за који те позивамо да волонтираш! То је манифестација коју већ традиционално организујемо од 2012. године. Ове године од 9. до 31. маја организујемо низ програма, предавања, радионица, изложби и разговора за све узрасте и интересовања у вези са математиком света, тј. математиком и географијом. Локације дешавања биће Галерија Андрићев венац, Галерија науке и технике САНУ и Научни клуб Београд.

Ко смо ми?

Ми смо Центар за промоцију науке, односно државна институција надлежна за популаризацију науке. Мисија нашег Центра је да развијамо научну писменост и подстичемо економију знања, будимо радозналост и мотивишемо људе да се баве науком.

Шта очекујемо од тебе?

Програми ће бити организовани сваког дана од 10 до 20 часова, сем понедељком. Волонтери и волонтерке ће радити у три смене, што значи да од тебе очекујемо да будеш на некој од локација сваког дана у једној од смена. Твој задатак биће да сходно својим знањима и интересовањима представљаш експонате на изложбама или помажеш у извођењу радионица и предавања.

Зашто је важно да волонтираш?

Волонтирањем на оваквом догађају се стиче драгоцено искуство у области научне комуникације, затим сарадње у тиму и уопште у раду са људима. Волонтери и волонтерке на крају програма добијају званичну потврду о волонтирању, коју могу уврстити у своје биографије.

Како да се прикључиш?

Уколико имаш 16 или више година и желиш да се прикључиш волонтерском тиму Центра за промоцију науке, можеш да се јави нашем Борису Клобучару на е-мејл: bklobucar@cpn.rs или нашој Јелени Јоксимовић на е-мејл: jjoksimovic@cpn.rs. Њих можеш да упиташ за све детаље око Маја месеца математике, твоје улоге и пријаве, а своје податке (име и презиме, узраст, школа/факултет који похађаш и број телефона) такође шаљеш на њихове е-мејл адресе.

Видимо се на М³!

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs