U centru

Poziv volonterima za M3

Volontiraj u Centru za promociju nauke tokom Maja meseca matematike!

 

Šta je M³?

M³ označava Maj mesec matematike za koji te pozivamo da volontiraš! To je manifestacija koju već tradicionalno organizujemo od 2012. godine. Ove godine od 9. do 31. maja organizujemo niz programa, predavanja, radionica, izložbi i razgovora za sve uzraste i interesovanja u vezi sa matematikom sveta, tj. matematikom i geografijom. Lokacije dešavanja biće Galerija Andrićev venac, Galerija nauke i tehnike SANU i Naučni klub Beograd.

Ko smo mi?

Mi smo Centar za promociju nauke, odnosno državna institucija nadležna za popularizaciju nauke. Misija našeg Centra je da razvijamo naučnu pismenost i podstičemo ekonomiju znanja, budimo radoznalost i motivišemo ljude da se bave naukom.

Šta očekujemo od tebe?

Programi će biti organizovani svakog dana od 10 do 20 časova, sem ponedeljkom. Volonteri i volonterke će raditi u tri smene, što znači da od tebe očekujemo da budeš na nekoj od lokacija svakog dana u jednoj od smena. Tvoj zadatak biće da shodno svojim znanjima i interesovanjima predstavljaš eksponate na izložbama ili pomažeš u izvođenju radionica i predavanja.

Zašto je važno da volontiraš?

Volontiranjem na ovakvom događaju se stiče dragoceno iskustvo u oblasti naučne komunikacije, zatim saradnje u timu i uopšte u radu sa ljudima. Volonteri i volonterke na kraju programa dobijaju zvaničnu potvrdu o volontiranju, koju mogu uvrstiti u svoje biografije.

Kako da se priključiš?

Ukoliko imaš 16 ili više godina i želiš da se priključiš volonterskom timu Centra za promociju nauke, možeš da se javi našem Borisu Klobučaru na e-mejl: bklobucar@cpn.rs ili našoj Jeleni Joksimović na e-mejl: jjoksimovic@cpn.rs. Njih možeš da upitaš za sve detalje oko Maja meseca matematike, tvoje uloge i prijave, a svoje podatke (ime i prezime, uzrast, škola/fakultet koji pohađaš i broj telefona) takođe šalješ na njihove e-mejl adrese.

Vidimo se na M³!

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs