у центру

Пекиншка делегација у посети ЦПН-у

У организацији Центра за промоцију науке, представници Пекиншке академије наука и технологије ће 14. октобра посетити Србију и том приликом разговарати о даљој сарадњи у области истраживања и иновација

Представници Пекиншке академије наука и технологије долазе 14. октобра у званичну посету Србији, у организацији Центра за промоцију науке, а на основу претходно успостављене сарадње и планираног потписивања кровног уговора о разумевању. Ова посета долази након гостовања Центра у Кини, крајем маја и почетком јуна ове године, и учешћа на конференцијама и сајмовима у Пекингу и Хохоту.

Делегација из Пекинга ће овом приликом посетити Ректорат Универзитета у Београду, Институт за нуклеарне науке Винча, Електротехнички факултет и сам Центар за промоцију науке, док ће бити организован и састанак са представницима ресорног министарства просвете, науке и технолошког развоја. Циљ ове посете су упознавање кинеске делегације са научним потенцијалом Републике Србије, продубљивање сарадње у области истраживања и иновација, и планирање заједничких активности у предстојећем периоду.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs