ЦПН ће од 7. априла понедељком и средом организовати курс намењен свима који желе да развијају „паметне“ системе

Фото: Wikipedia

Центар за промоцију науке организује курс електронике и програмирања: „Ардуино за почетнике“. Курс је намењен свима онима који желе да развијају „паметне“ системе уз помоћ којих могу да контролишу различите уређаје: моторе, LED осветљење, аутоматизацију куће, контролу робот руке, контролу потрошње енергије, температуре, влажности, протока и многе друге.

Ардуино картице са Атмел микроконтролерима и корисничким Јава Ардуино интерфејсом се једноставно програмирају. За овај курс није неопходно претходно предзнање електронике и програмирања. Сваки полазник независно ради на комплету који се састоји  од Ардуино карте и прото плоче који се програмирају преко лаптоп компјутера.

Курс се организује у осам термина од по три сата два пута недељно – средом и петком од 15 часова, почевши од 7. априла у просторијама  Научног клуба ЦПН-а, Краља Петра бр. 46

Курс је бесплатан и намењен је ученицима и студентима. Број места је ограничен, а на основу података из упитника вршиће се селекција полазника. Пријављивање је отворено до 5. априла.

Предавач је Предраг Давидовић – стручни сарадник у групи за научне клубове Центра за промоцију науке.

Истражите више како да се пријавите на курс Ардуино.

подели