CPN će od 7. aprila ponedeljkom i sredom organizovati kurs namenjen svima koji žele da razvijaju „pametne“ sisteme

Foto: Wikipedia

Centar za promociju nauke organizuje kurs elektronike i programiranja: „Arduino za početnike“. Kurs je namenjen svima onima koji žele da razvijaju „pametne“ sisteme uz pomoć kojih mogu da kontrolišu različite uređaje: motore, LED osvetljenje, automatizaciju kuće, kontrolu robot ruke, kontrolu potrošnje energije, temperature, vlažnosti, protoka i mnoge druge.

Arduino kartice sa Atmel mikrokontrolerima i korisničkim Java Arduino interfejsom se jednostavno programiraju. Za ovaj kurs nije neophodno prethodno predznanje elektronike i programiranja. Svaki polaznik nezavisno radi na kompletu koji se sastoji  od Arduino karte i proto ploče koji se programiraju preko laptop kompjutera.

Kurs se organizuje u osam termina od po tri sata dva puta nedeljno – sredom i petkom od 15 časova, počevši od 7. aprila u prostorijama  Naučnog kluba CPN-a, Kralja Petra br. 46

Kurs je besplatan i namenjen je učenicima i studentima. Broj mesta je ograničen, a na osnovu podataka iz upitnika vršiće se selekcija polaznika. Prijavljivanje je otvoreno do 5. aprila.

Predavač je Predrag Davidović – stručni saradnik u grupi za naučne klubove Centra za promociju nauke.

Istražite više kako da se prijavite na kurs Arduino.

podeli