ЦПН организује посете Планетаријуму, Лабораторији за експерименталну психологију и Математичком институту

 

Центар за промоцију науке у сарадњи са научним институцијама организује ексклузивне посете лабораторијама, институтима, музејима. Први у низу ових програма су посете Лабораторији за експерименталну психологију, планетаријуму и опсерваторији на Калемегдану и Математички институт САНУ-а, док се у Новом Саду могу посетити сви департмани Природно-математичког факултета.

Захваљујући астрономском друштву ”Руђер Бошковић”, учеснићи ће провести право астрономско вече под звездама, и правим и планетаријумским. Мала група посетиоца ће прво присуствовати предавању у планетаријуму, где ће им професионални астрофизичар одговорити на сва питања о астрономији која су их занимала, а нису имали кога да питају. Затим ће обићи Народну опсерваторију на Деспотовој кули и посматрати небеска тела.

Уколико се пријаве за посету лабораторији за експерименталну психологију,  учесници ће на Одељењу за психологију Филозофског факултета имати јединствену прилику да уз стручну пратњу психолога-истраживача виде збирку старих психолошких инструмената и да присуствују демонстрацији неких познатих илузија и грешака у опажању.

Посете математичком институту намењене су студентима и талентованим и заинтересованим средњошколцима. Програм покрива занимљиве и актуелне теме из математике са акцентом на увођење младих у научни рад.

За средњошколце из Новог Сада, организују се посете катедрама за биологију, хемију и заштиту животне средине, географију, туризам и хотелијерство, математике и физике, које се налазе на новосадском  ПМФ-у.

Mаксималан број учесника је до десет, будући да ће у малој групи посетиоци моћи да учествују у науци, а не само да је посматрају или да о њој читају.

Ако сте заинтересовани за ове програме, потребно је да само да попуните електронску пријаву на страници КОНКУРСИ – Електронске пријаве и јавни позиви.

 

подели
повезано
Буди научник на један дан