Promocije

Odravnjivanje u Pančevu

U ponedeljak 5. decembra u Domu omladine u Pančevu biće predstavljeno novo izdanje CPN-a, prvi doktorat u stripu ”Odravnjivanje” autora Nika Suzenisa

U ponedeljak 5. decembra u Domu Omladine u Pančevu biće predstavljeno najnovije izdanje Centar za promociju nauke ”Odravnjivanje” autora Nika Suzenisa. Ovo izdanje prvi je doktorat objavljen u formi stripa i jedno je od najzapaženijih izdanja u Americi u prethodnoj godini. Promocija je zakazana za 20 časova.

Na promociji Odravnjivanja govoriće Ivan Umeljić, urednik srpskog izdanja iz Centra za promociju nauke, poznati crtač stripa Aleksandar Zograf, i prevodilac izdanja na srpski jezik Marija Novaković.

Suzenis je svoju disertaciju odbranio 2014. godine, da bi već naredne godine Harvard University Press objavio njegov rad i time po prvi put u svojoj istoriji objavio strip.  

Kako navode u  Harvard University Press-u, „Odravnjivanje“ je pobuna protiv primata reči nad slikama u tradiciji zapadne misli. Suzenis koristi modernu formu stripa, jedinstvenu po kombinovanju vizuelnog i tekstualnog pristupa, kako bi pokazao da su slika i reč nesamerljivi partneri u kreiranju i prenošenju značenja.

Istražite više o Odravnjivanju.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs