у центру

Нови СТЕМ образовни концепти у Неготину

У Народној библиотеци ”Доситеј Новаковић” у Неготину у понедељак, 5. марта, биће представљени европски пројекти у оквиру концепта Научно образовање за одговорно друштво

У понедељак, 5. марта, од 16 до 18 часова у Народној библиотеци ”Доситеј Новаковић” у Неготину, биће одржана радионица на којој ће бити представљена четири значајна европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа, а који се баве новим образовним концептима у СТЕМ дисциплинама.

Scientix представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Овај пројекат промовише и СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics), као и иновативне педагошке приступе настави из ових области. Scientix пружа и велики број алата, система подршке и могућност за обуку наставника, кроз различите вебинаре и курсеве. Scientix амбасадор, Младен Шљивовић, ће на радионици поделити своје утиске из угла наставника, као и детаље о Scientix порталу и о општим могућностима које пружа овај европски пројекат.

Поред тога, на радионици ће бити представљен и пројекат STEM School Label чији је главни циљ препознавање и акредитовање школа на европском нивоу које су развиле иновативни приступ настави из СТЕМ предмета. Тема радионице ће бити и Hypatiа пројекат који се бави освешћивањем академских родних стереотипа, који утичу на избор каријера девојчица и девојака у СТЕМ областима, као и пројекат CREATIONS, који подстиче креативне методе наставе у СТЕМ областима.

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs