u centru

Novi STEM obrazovni koncepti u Negotinu

U Narodnoj biblioteci ”Dositej Novaković” u Negotinu u ponedeljak, 5. marta, biće predstavljeni evropski projekti u okviru koncepta Naučno obrazovanje za odgovorno društvo

U ponedeljak, 5. marta, od 16 do 18 časova u Narodnoj biblioteci ”Dositej Novaković” u Negotinu, biće održana radionica na kojoj će biti predstavljena četiri značajna evropska projekta u kojima učestvuje Centar za promociju nauke – Scientix, STEM School Label, CREATIONS i Hypatia, a koji se bave novim obrazovnim konceptima u STEM disciplinama.

Scientix predstavlja najveću evropsku mrežu nastavnika prirodnih nauka, koja povezuje nastavnike iz čitave Evrope i omogućava razmenu njihovih praksi i iskustava. Ovaj projekat promoviše i STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics), kao i inovativne pedagoške pristupe nastavi iz ovih oblasti. Scientix pruža i veliki broj alata, sistema podrške i mogućnost za obuku nastavnika, kroz različite vebinare i kurseve. Scientix ambasador, Mladen Šljivović, će na radionici podeliti svoje utiske iz ugla nastavnika, kao i detalje o Scientix portalu i o opštim mogućnostima koje pruža ovaj evropski projekat.

Pored toga, na radionici će biti predstavljen i projekat STEM School Label čiji je glavni cilj prepoznavanje i akreditovanje škola na evropskom nivou koje su razvile inovativni pristup nastavi iz STEM predmeta. Tema radionice će biti i Hypatia projekat koji se bavi osvešćivanjem akademskih rodnih stereotipa, koji utiču na izbor karijera devojčica i devojaka u STEM oblastima, kao i projekat CREATIONS, koji podstiče kreativne metode nastave u STEM oblastima.

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs