У среду, 7. марта, у Основној школи Топлички хероји у Житорађи биће представљени европски пројекти који промовишу нове СТЕМ образовне концепте.

У среду, 7. марта, од 12:15 до 14 часова у Основној школи Топлички хероји у Житорађи, биће представљена четири значајна европска пројекта у области иновативног приступа СТЕМ образовању којима је партнер Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа.

За почетак биће представљен Scientix пројекат, као највећа европска заједница наставника природних наука, која има за циљ да умрежи наставнике, њихове праксе и искуства и промовише СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нове педагошке приступе у овим областима. Учесници радионице ће имати прилику да од Scientix амбасадора Анице Тричковић чују нешто више о могућностима које Scientix нуди за наставнике.

Поред тога, на радионици ће бити презентован и пројекат STEM School Label, који има циљ да олакша акредитовање школа на европском нивоу које на иновативан начин приступају подучавању СТЕМ предмета. Додатно, биће речи и о CREATIONS пројекту који заступа креативне методе у СТЕМ настави, које доводе у везу истраживачко учење и елементе уметничког стварања. За крај биће представљен и  пројекат Hypatiа, ангажован на пољу освешћивања академских родних стереотипа који стоје на путу девојчицама и девојкама у избору каријера из СТЕМ области.

подели