u centru

Novi koncepti u obrazovanju u Žitorađi

U sredu, 7. marta, u Osnovnoj školi Toplički heroji u Žitorađi biće predstavljeni evropski projekti koji promovišu nove STEM obrazovne koncepte.

U sredu, 7. marta, od 12:15 do 14 časova u Osnovnoj školi Toplički heroji u Žitorađi, biće predstavljena četiri značajna evropska projekta u oblasti inovativnog pristupa STEM obrazovanju kojima je partner Centar za promociju nauke – Scientix, STEM School Label, CREATIONS i Hypatia.

Za početak biće predstavljen Scientix projekat, kao najveća evropska zajednica nastavnika prirodnih nauka, koja ima za cilj da umreži nastavnike, njihove prakse i iskustva i promoviše STEM discipline (eng. STEM: science, technology, engineering and mathematics) i nove pedagoške pristupe u ovim oblastima. Učesnici radionice će imati priliku da od Scientix ambasadora Anice Tričković čuju nešto više o mogućnostima koje Scientix nudi za nastavnike.

Pored toga, na radionici će biti prezentovan i projekat STEM School Label, koji ima cilj da olakša akreditovanje škola na evropskom nivou koje na inovativan način pristupaju podučavanju STEM predmeta. Dodatno, biće reči i o CREATIONS projektu koji zastupa kreativne metode u STEM nastavi, koje dovode u vezu istraživačko učenje i elemente umetničkog stvaranja. Za kraj biće predstavljen i  projekat Hypatia, angažovan na polju osvešćivanja akademskih rodnih stereotipa koji stoje na putu devojčicama i devojkama u izboru karijera iz STEM oblasti.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs