У ПРОДАЈИ

„ЕЛЕМЕНТИ“ 02

Jесењи број у продаји, са темом „Како је Авељ постао Каин“. Уз њу и обиље других узбудљивих тема, поклон слагалица и богата опрема.

Истражите више о часопису ЕЛЕМЕНТИ.

Претплатите се!

Центар за промоцију науке са поносом представља други број часописа „Eлементи“. Након што је овог лета почео да излази као први домаћи научнопопуларни илустровани часопис, окупивши ауторе из целог региона, „Елементи“ у јесењем броју доносе нову серију узбудљивих тема за најшири круг читалаца.

Нови број се од 1. октобра продаје на киосцима широм Републике Србије, по приступачној цени од 290 динара. 

ЦПН je током октобра и новембра организовао више промоција „Елемената“, прво у Галерији науке и технике САНУ у четвртак, 1. октобра, а потом у Вршцу, Зрењанину и Новом Саду. 

Тема новог броја „Како је Авељ постао Каин“ обрађује неолитску пољопривредну револуцију, њен значај за данашњицу и доприносе домаћих научника у истраживању праисторије. У сваком примерку магазина „Елементи“ налази се и 3Д поклон-слагалица по мотивима праисторијског цртежа пећинског коња из Ласка.

„Елементи“ пишу о унутрашњости Земље, о звезданим градовима, сателиту Европа, али и о такозваном мрачном интернету, роботима и једрењацима. Читаоци нових „Елемената“ могу да сазнају како препознати лаж, шта поручује Пикетијева књига Капитал у 21. веку и како су се финансирали нацисти.

Израстао из концепта награђиваног научнопопуларног портала Елементаријум, часопис „Елементи“ има 108 страна, богато је визуелно опремљен и дизајниран у духу последњих естетских трендова. Оригиналне илустрације домаћих аутора чине га не само лепим него и јединственим часописом на домаћем тржишту.

Наредни, трећи број излази из штампе 21. децембра.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs