U PRODAJI

„ELEMENTI“ 02

Jesenji broj u prodaji, sa temom „Kako je Avelj postao Kain“. Uz nju i obilje drugih uzbudljivih tema, poklon slagalica i bogata oprema.

Istražite više o časopisu ELEMENTI.

Pretplatite se!

Centar za promociju nauke sa ponosom predstavlja drugi broj časopisa „Elementi“. Nakon što je ovog leta počeo da izlazi kao prvi domaći naučnopopularni ilustrovani časopis, okupivši autore iz celog regiona, „Elementi“ u jesenjem broju donose novu seriju uzbudljivih tema za najširi krug čitalaca.

Novi broj se od 1. oktobra prodaje na kioscima širom Republike Srbije, po pristupačnoj ceni od 290 dinara. 

CPN je tokom oktobra i novembra organizovao više promocija „Elemenata“, prvo u Galeriji nauke i tehnike SANU u četvrtak, 1. oktobra, a potom u Vršcu, Zrenjaninu i Novom Sadu. 

Tema novog broja „Kako je Avelj postao Kain“ obrađuje neolitsku poljoprivrednu revoluciju, njen značaj za današnjicu i doprinose domaćih naučnika u istraživanju praistorije. U svakom primerku magazina „Elementi“ nalazi se i 3D poklon-slagalica po motivima praistorijskog crteža pećinskog konja iz Laska.

„Elementi“ pišu o unutrašnjosti Zemlje, o zvezdanim gradovima, satelitu Evropa, ali i o takozvanom mračnom internetu, robotima i jedrenjacima. Čitaoci novih „Elemenata“ mogu da saznaju kako prepoznati laž, šta poručuje Piketijeva knjiga Kapital u 21. veku i kako su se finansirali nacisti.

Izrastao iz koncepta nagrađivanog naučnopopularnog portala Elementarijum, časopis „Elementi“ ima 108 strana, bogato je vizuelno opremljen i dizajniran u duhu poslednjih estetskih trendova. Originalne ilustracije domaćih autora čine ga ne samo lepim nego i jedinstvenim časopisom na domaćem tržištu.

Naredni, treći broj izlazi iz štampe 21. decembra.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs