u centru

Next-Lab radionica za nastavnike u Naučnom klubu

U subotu, 21. aprila, u Naučnom klubu Beograd održaće se Next-Lab radionica za nastavnike

Foto: Go Lab

U Naučnom klubu Beograd će 21. aprila, od 10 do 15 časova, biti organizovana Next-Lab radionica za nastavnike. Next-Lab je evropski projekat koji ima cilj da nastavnicima omogući pristup onlajn i udaljenim laboratorijama koje, uz pomoć odgovarajućih alata, mogu da koriste u nastavi prirodno-matematičkih predmeta.

U svome konceptu i sadržaju ovo je zapravo produžetak projekta Go-Lab. Next-Lab radionica je prvenstveno namenjena nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji predaju STEM predmete (nauka, tehnologija, inženjerstvo i matematika), no mogu se priključiti i nastavnici razredne nastave, naročito oni koji su uključeni u predmet Ruke u testu. U okviru radionice nastavnicima će biti predstavljen istraživački pristup nastavi i način razvoja lekcija korišćenjem onlajn laboratorije, da bi na kraju sami nastavnici osmislili nove nastavne materijale.

IKT se na ovaj način može uključiti u nastavu, a korišćenje onlajn laboratorije može pomoći da se prevaziđe problem nedovoljne opremljenosti škola za izvođenje nastave iz pojedinih predmeta. Radionicu vodi Nada Stojičević, nastavnica Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Pančeva i Scientix ambasador. Ukoliko ste zainteresovani, potrebno je da se za radionicu unapred prijavite na linku http://bit.ly/prijava-za-radionicu-cpn

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs