ТРИБИНЕ

Како покренути привреду

ЦПН трибина „Однос науке и привреде“ у Галерији науке и технике САНУ у оквиру изложбе „НеМогући дизајн“ у четвртак, 13. марта, у 18 часова

Да ли наука може подстаћи технолошки развој и помоћи привреди да ојача? Мада развијене земље свој напредак дугују управо науци, у Србији одувек постоји мањак иновација, а привреда није довољно конкурентна. Зато је однос науке и привреде већ деценијама једно од најзанимљивијих питања за научну заједницу у Србији, доносиоце одлука, медије и саму индустрију.

Тема не губи на актуелности у времену напретка информатичке технологије: на Природно-математичком факултету у Новом Саду у фебруару је одржана радионица на којој су снаге удружили представници индустрије, академски истраживачи и докторанди из целог света. Прошле године представљена је и платформа реиндустријализације Србије, а нуде се и друга решења. У међувремену, Србија је као чланица ЦЕРН-а у могућности да додатно ангажује индустрију у самој науци, али се у току последње две године ова могућност слабо користила.

Како подстаћи привреднике да улажу у истраживања, а научнике да развијају примене које ће бити конкурентне на тржишту? Тим поводом ЦПН организује трибину „Однос науке и привреде“, у четвртак, 13. марта, у 18 часова, у Галерији науке и технике САНУ.

Тим поводом, Центар за промоцију науке организује трибину на којој ће наши водећи научници из различитих области представити конкретна искуства, предлоге и изазове. ЦПН трибина „Однос науке и привреде” организована је у оквиру изложбе „НеМогући дизајн”, 13. марта, у 18 часова, у изложбеном простору Галерије науке и технике САНУ.

Трибина „Однос науке и привреде“

Четвртак, 13. март, 18 часова

Учесници трибине:

  • академик Стеван Пилиповић, Природно-математички факултет, Нови Сад
  • академик Драган Шкорић, Пољопривредни факултет, Нови Сад
  • др Александар Богојевић, Институт за физику, Београд

Модератор:

  • Слободан Бубњевић, Центар за промоцију науке

———-

Истражите више о изложби „НеMогући дизајн“.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs