Пројекти

ЦПН отвара Научни клуб

Научни клуб ЦПН-а је место где се одржавају најразличитији научнопопуларни догађаји, где се наука доживљава, а изузетност негује

Центар за промоцију науке покренуо је први научни клуб у овом делу Европе. Његов циљ је да за све који су заинтересовани за науку и технологију буде простор у коме могу да се упознају, размењују искуства, дискутују о научним темама и тако проширују знања и видике.

Припрема Научног клуба Центра за промоцију науке трајала је дуго и он представља један од најважнијих подухвата којим Центар, упркос бројним изазовима, остварује своју мисију приближавања науке свим грађанима Републике. 

О дешавањима која се организују у Научном клубу ЦПН-а, информишите се на адреси naucniklub.cpn.rs.

Клуб је опремљен уз помоћ донација предузећа и појединаца. Његова адреса позната је љубитељима научнопопуларних манифестација које је Центар организовао у претходне две године. Налази се на другом спрату зграде у којој је ЦПН већ одржавао манифестације као што су „Мај месец математике“, „Дани будућности: Роботика“, „ЦЕРН у Србији“ и многе друге – Кнез Михаилова улица, број 5.

Научни клуб је већ кренуо са пробним радом, а свечано ће бити отворен уз овогодишњи, трећи по реду „Мај месец математике“.  Први догађаји, који су организовани у априлу 2014, представљају различите аспекте рада Клуба у месецима који долазе. Тако су, у сарадњи ЦПН-а и других организација, у априлу организовани: трибина о „господарима интернета“, предавање за startup предузетнике, јавна консултација „Будућност науке у Србији“ и школске радионице поводом Дана девојчица у ИТ сектору.

Пријатељи клуба – научни институти, факултети, високотехнолошке компаније, стручна друштва, неформалне групе и појединци који својим радом подстичу промоцију и популаризацију науке, креативно и критичко размишљање и коришћење научног метода у свакодневним активностима – добродошли су да у овом простору организују предавања, изложбе, дебате, радионице и друге активности у договору са Центром за промоцију науке.

Научни клуб ЦПН-а је, иначе, замишљен као место на ком се упознају научници и науке, успостављају нови контакти и свакодневно одржавају најразличитији научнопопуларни догађаји: дебате, изложбе, конференције, предавања, презентације, пројекције, радионице, семинари, састанци, као и неформална окупљања на којима се разговара о темама из области науке и технологије.

Чланство у Научном клубу ЦПН-а је добровољно. За све информације, идеје и коментаре обратите нам се на електронску адресу nk@cpn.rs.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs