У четвртак, 07. септембра, у оквиру гостовања Научног камиона у Смедереву биће представљени европски пројекти Scientix, CREATIONS и Hypatiа

У оквиру пројекта Ноћи истраживача – Refocus, у четвртак, 07. септембра од 13 до 15 часова, у Научном камиону биће представљена три значајна европска пројекта у којима је Центар партнер – Scientix, CREATIONS и Hypatiа.

Најпре ће од 13 часова бити представљена Scientix мрежа – највећа виртуелна мрежа која окупља СТЕМ наставнике широм Европе, а који овим путем деле своја знања и активности, и предлажу нове педагошке приступе у настави. О овој великој европској Мрежи ће, поред представника Центра, говорити и национални Scientix амбасадори, преносећи своје искуство из досадашње праксе. Такође, представићемо и пројекат Hypatiа која има за циљ мотивисање младих да се заинтересују за СТЕМ дисциплине (енгл. science, technology, engineering, mathematics).

 Након тога, од 14 часова биће одржана радионица за наставнике у оквиру пројекта CREATIONS. Поред тога што желимо да вас упознамо са пројектом, циљ нам је и да се укључите у његову реализацију. Основни циљ пројекта CREATIONS је заступање креативних метода у СТЕМ областима, заснованих на истраживачком учењу (енгл: Inquiry Based Science Education) уз коришћење елемената уметничког стварања које пружају могућности за разумевање науке кроз активни, креативни ангажман ученика. Развој и истраживачко учење подразумевају и сарадњу са различитим научним институцијама међу којима је и ЦЕРН.

Научни камион Центра за промоцију науке гостоваће у Смедереву у оквиру најаве Ноћи истраживача у периоду од 04. до 08. септембра.

Истражите више о пројекту Scientix.

Истражите више о пројекту Ноћ истраживача.

Истражите више о пројекту Creations.

подели