У Центру

M3 интерактивне радионице

Учествујте у интерактивним радионицама у којима се математика плеше, проучава из угла колибрија, користи као оруђе за преживљaвање, и све то у виртуелном простору m3.rs

Током виртуелне манифестације Мај месец математике, која је почела 7. маја, школарци имају прилику да учествују у инспиративним интерактивним радионицама, које представљају праву истраживачку авантуру.

Математика и плесна кореографија звуче као два потпуно различита света, зар не? Ипак, за савршену кореографију математика је неизоставна. Када бисмо замрзнули неки плесни покрет, добили бисмо геометријску фигуру! То ће и бити наш задатак – да откријемо које се то све геометријске фигуре крију на подијуму за игру.

Линк ка радионици за школарце који похађају 1. и 2. разред

Лети као колибри, броји као човек, спроводи вас кроз чудновати свет животињских способности! У сваком кораку покушаћемо да упоредимо наше способности са животињским. Загрејaћемо мозгиће, али и мишиће! Ко брже замахује, ти или колибри? Ко може више да скочи, ти или скакавац?

Радионица је намељена школарцима за школарце од 1. до 4. разреда

А математички вишебој? Сви знамо да дужина може да се мери лењиром, али шта ако нам он није при руци? Да ли је моја патика броја 39 исте величине као твоја истог броја? Ко од нас најбрже хода пачјим ходом, и какве математика има везе са тим? Ово није радионица, већ авантура на пустом острву где живу главу можемо извући само ако креативно користимо математичке појмове!

Линк ка радионици за школарце од 5. до 8. разреда

Већ следећег понедељка, 18.маја, стижу нове радионице, које доносе ново лице математике. Откривају нам шта је то заједничко за једну љуљашку, метроном или велики боксерски џак, како да решаваш задатке док плешеш или пак да зарониш у свет аутомата – покретних скулптура које уз помоћ математике оживљавају!

Више информација о програму и осталим активностима можете пронаћи на сајту: m3.rs

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs