U Centru

M3 interaktivne radionice

Učestvujte u interaktivnim radionicama u kojima se matematika pleše, proučava iz ugla kolibrija, koristi kao oruđe za preživljavanje, i sve to u virtuelnom prostoru m3.rs

Tokom virtuelne manifestacije Maj mesec matematike, koja je počela 7. maja, školarci imaju priliku da učestvuju u inspirativnim interaktivnim radionicama, koje predstavljaju pravu istraživačku avanturu.

Matematika i plesna koreografija zvuče kao dva potpuno različita sveta, zar ne? Ipak, za savršenu koreografiju matematika je neizostavna. Kada bismo zamrznuli neki plesni pokret, dobili bismo geometrijsku figuru! To će i biti naš zadatak – da otkrijemo koje se to sve geometrijske figure kriju na podijumu za igru.

Link ka radionici za školarce koji pohađaju 1. i 2. razred

Leti kao kolibri, broji kao čovek, sprovodi vas kroz čudnovati svet životinjskih sposobnosti! U svakom koraku pokušaćemo da uporedimo naše sposobnosti sa životinjskim. Zagrejaćemo mozgiće, ali i mišiće! Ko brže zamahuje, ti ili kolibri? Ko može više da skoči, ti ili skakavac?

Radionica je nameljena školarcima za školarce od 1. do 4. razreda

A matematički višeboj? Svi znamo da dužina može da se meri lenjirom, ali šta ako nam on nije pri ruci? Da li je moja patika broja 39 iste veličine kao tvoja istog broja? Ko od nas najbrže hoda pačjim hodom, i kakve matematika ima veze sa tim? Ovo nije radionica, već avantura na pustom ostrvu gde živu glavu možemo izvući samo ako kreativno koristimo matematičke pojmove!

Link ka radionici za školarce od 5. do 8. razreda

Već sledećeg ponedeljka, 18.maja, stižu nove radionice, koje donose novo lice matematike. Otkrivaju nam šta je to zajedničko za jednu ljuljašku, metronom ili veliki bokserski džak, kako da rešavaš zadatke dok plešeš ili pak da zaroniš u svet automata – pokretnih skulptura koje uz pomoć matematike oživljavaju!

Više informacija o programu i ostalim aktivnostima možete pronaći na sajtu: m3.rs

 

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs