у центру

Конкурс за стипендију истраживачког боравка

Амбасада Француске и Француски институт расписују конкурс за стипендије истраживачког боравка у области родне равноправности

Амбасада Француске и Француски институт у Србији расписују конкурс како би подржали младе научнике и научнице из Србије који се баве питањима равноправности између полова и питањима рода.

Конкурс је расписан за пет стипендија кратког боравка (од 15 до месец дана) у периоду између 25. септембра и 31. децембра 2018. године у Француској. Српски истраживачи који се баве питањима равноправности жена и мушкараца и студијама рода боравиће у експертској групи у Француској која се бави овом тематиком. Стипендија покрива трошкове боравка, смештаја и осигурања, док трошкове путовања покривају сами стипендисти.

Конкурс је отворен за научнице и научнике свих нивоа који раде у истраживачким тимовима у Србији (асистенти, докторанди, пост докторанди, истраживачи, предавачи, лекари…), стручњаке или представнике невладиних организација који се боре против неједнакости жена и мушкараца у свим областима и за истраживачке новинаре који истражују ове теме.

Истражите више о конкурсу

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs