u centru

Konkurs za stipendiju istraživačkog boravka

Ambasada Francuske i Francuski institut raspisuju konkurs za stipendije istraživačkog boravka u oblasti rodne ravnopravnosti

Ambasada Francuske i Francuski institut u Srbiji raspisuju konkurs kako bi podržali mlade naučnike i naučnice iz Srbije koji se bave pitanjima ravnopravnosti između polova i pitanjima roda.

Konkurs je raspisan za pet stipendija kratkog boravka (od 15 do mesec dana) u periodu između 25. septembra i 31. decembra 2018. godine u Francuskoj. Srpski istraživači koji se bave pitanjima ravnopravnosti žena i muškaraca i studijama roda boraviće u ekspertskoj grupi u Francuskoj koja se bavi ovom tematikom. Stipendija pokriva troškove boravka, smeštaja i osiguranja, dok troškove putovanja pokrivaju sami stipendisti.

Konkurs je otvoren za naučnice i naučnike svih nivoa koji rade u istraživačkim timovima u Srbiji (asistenti, doktorandi, post doktorandi, istraživači, predavači, lekari…), stručnjake ili predstavnike nevladinih organizacija koji se bore protiv nejednakosti žena i muškaraca u svim oblastima i za istraživačke novinare koji istražuju ove teme.

Istražite više o konkursu

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs