У Центру

Коначни резултати Јавног позива

Центар за промоцију науке објављује ранг-листу пројеката промоције и популаризације науке у категорији 4 којима су додељена средства за 2019. годину

Центар за промоцију науке објављује финалну ранг-листу пројеката којима су одобрена средства у оквиру Јавног позива ЦПН-а за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке за категорију 4 у 2019. години. У оквиру ове категорије биће финансирана израда експоната који ће се реализовати у парковима науке по задатом идејном решењу.

Укупна расположива средства издвојена за ову намену износе 2.000.000,00 динара, односно оквирно 200.000,00 динара за сваки од градова у којима се већ налази, или ће се налазити Парк науке.

Пријаве и пројектне апликације оцењиване су по четири појединачна критеријума оценом од 0 до 5:

  1. Начин извођења: врсте материјала, начин решења појединих проблема у функционисању експоната, потребе за одржавањем експоната;
  2. Цена извођења: укупна цена са свим трошковима;
  3. Рок извођења: рок за израду и постављање експоната;
  4. Референце: референце извођача и чланова тима.

СТАТИСТИКА ЈАВНОГ ПОЗИВА

За Категорију 4 Јавног позива за 2019. годину електронским путем у року се пријавило 44 пројеката из 11 градова Србије. Средства су додељена за 20 пројеката, и то: 1 у Кикинди, 1 у Нишу, 3 у Шапцу, 1 у Крагујевцу, 2 у Ужицу, 3 у Горњем Милановцу, 2 у Књажевцу, 2 у Крушевцу, 2 у Лесковцу, 1 у Рановцу и 2 у Смедереву.

Експонати који ће на основу Јавног позива бити направљени у парковима у наведеним градовима су: Ботаничка слагалица, НУМ магнетни сто, Интерактивни пиксел зид, Оптичке илузије – Да ли су све сиве тачке исте нијансе?, Стуб даљинар, Шапталица, Планетаријум, Човек систем – скелетни систем, Илузија столице, Човек систем – кардиоваскуларни систем и Звучна огледала.

 

Ранг-листа добитника средстава у оквиру Јавног позива

 

 

 

 

 

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs