Елементи

Изложба о историји људских предака

Уз нови, пети број часописа Елементи, ЦПН организује и изложбу ”Крвава историја рода Хомо”

Промоција новог броја часописа Елементи организована је за четвртак, 7. јула, у 14 сати, испред Научног камиона који од 6. до 10. јула гостује испред ТЦ Ушће. У оквиру промоције новог броја организована је и изложба инспирисана тематом, под називом ”Крвава историја рода Хомо”. Изложба траје од 7. до 10. јула, такође испред ЦПН Научног камиона.

Зашто су, од некада велике и разнолике породице Хомо, само сапиенси преживели до данашњих дана? Више о неандерталцима, денисовљанима, ”хобитима”, еректусима и хабилисима, можете открити на изложби ”Крвава историја рода Хомо”, која укључује профиле наших изумрлих рођака, уз оригиналне илустрације и текстове, као и мапу и пиктограме.

Инспирација за изложбу је истоимени темат новог броја Елемената, који садржи и узбудљиве текстове о роду Хомо, приматима, митохондријалној ДНК и археолошким налазиштима широм света. Поред темата, нови Елементи баве се математиком Борхесове библиотеке, планетом шећера, вероватноћом, ”неуронима огледалима”, путовањима, трком за открићем Јужног пола.

Часопис, чији су дизајнери пре мање од месец дана добили престижну награду Графичког колектива, петим бројем тријумфално улази у другу годину постојања.

Посетиоци изложбе и промоције новог броја Елемената имају прилику да се прикључе многобројним активностима које су планиране за гостовање Научног камиона испред Ушћа, које траје од 6. до 10. јула. У организацији београдске Ноћи истраживача, а поводом Дана науке 10. јула, у Научном камиону посетиоци могу учествовати у радионицама, у уличним експериментима, као и у научној потрази за благом, и многим другим активностима.

Истражите више о Елементима

Истражите више о садржају петог броја

Погледајте промотивни видео о новим Елементима

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs