(ВИДЕО) Хабилиси, еректуси, неандерталци, денисовљани, … Где су настале све остале врсте рода Хомо? Елементи, пети број.

 

Видео анимација: Бојан Живојиновић

Након четири броја који су привукла изузетну пажњу, пети број Елемената, за лето 2016. године, доноси право обиље садржаја на 108 страна. Ниједан број до сада није представљао тако разнолике теме и садржаје колико их има у петом броју. Вишеслојност овог издања се огледа и у занимљивом техничком детаљу – ово је први број који је штампан у пет боја.

Елементи су као часопис покренути да на занимљив, сваком jасан и провокативан начин представе сва она знања до коjих радознала публика не може доћи у другим медиjима. Као први домаћи илистровани научнопопуларни часопис Елементе издаjе Центар за промоциjу науке, а часопис се по повољноj цени продаjе на већини киоска и књижара у Србиjи.

Часопис окупља читаву мрежу аутора из Србиjе и региона, како познатих научних новинара из великих медиjа, тако и целу нову генерациjу креативних текстописаца. Елементе илуструjу успешни цртачи и дизаjнери коjим своjим креативним решењима уносе не само снажну естетику него и нову садржаjност у сваку причу.

Уз разне неочекиване приче, сваки броj посебно развиjа jедну тему. У петом броjу, за лето 2016. године, обрађен jе темат о пореклу човека и мистерији ишчезавања свих његових наjближих сродника. Под насловом “Крвава историjа рода Хомо” тема броја је окупила више аутора и шест различитих илустратора. Инспирисан темом и илустрациjама из овог темата, промотивни видео приказује како су врсте напуштале источну Африку и насељавале свет.

Поред приче о роду Хомо, пети број Елемената обилује разноврсним темама – уз велику причу о планети шећера и студију о вероватноћи у свакодневном животу, у овом броју можете читати о феномену читања у себи, астрономији Едгара Алана Поа и огледалу у нашем мозгу, али и читав блок о путовању човека кроз пустиње, поларну зону и свемир. Свим читаоцима Елементи поклањају и елементарне 3Д наочаре које ће им помоћи да истраже Борхесову Вавилонску библиотеку.

Број се од 5. јула може купити на киосцима и у књижарама широм Србије, а прва промоција организована је уз пратећу изложбу ”Крвава историја рода Хомо” у четвртак, 7. јула, испред Научног камиона ЦПН, код ТЦ Ушће у Београду.

Истражите више о Елементима

Истражите више о садржају петог броја

подели
повезано
Престижно признање за дизајн Елемената
У лавиринту нових Елемената