Horizont četvrtkom

H2020 na jugu Srbije

CPN organizuje Horizont četvrtkom za zainteresovane s juga Srbije 6. novembra u Leskovcu i Nišu

U četvrtak, 6. novembra, Centar za promociju nauke i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja organizuju tribinu Horizont četvrtkom u Leskovcu i Nišu.

Tribinski program počinje u Leskovcu u 11 časova u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac, gde će se razgovarati o mogućnostima finansiranja projekata, sa posebnim osvrtom na mala i srednja preduzeća.

Razgovor o Horizontu 2020 se nastavlja u 16 časova u Nišu, na Prirodno-matematičkom fakultetu, gde je program organizovan u saradnji sa ovim fakultetom i Astronomskim društvom ”Alfa”.

Centar za promociju nauke i kroz druge svoje programe nastoji da što češće organizuje događaje izvan Beograda, u unutrašnjosti Srbije, kako bi nauka bila što dostupnija svima.

Horizont četvrtkom na jugu Srbije

Leskovac, Niš, 6. novembar

Učesnici tribine:

  • Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
  • Aleksandra Drecun, direktorka Centra za promociju nauke
  • Tijana Knežević, nacionalna kontakt osoba za MSP
  • Svetlana Bogdanović, nacionalna kontakt osoba za IKT

Moderator:

  • Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020. 

Istražite više o Horizontu 2020.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs