u centru

Fotografija iz limenke

U Mejkers spejsu CPN će 29. i 30. juna biti održana dvodnevna radionica izrade analogne fotografije pinhole tehnikom

Centar za promociju nauke zajedno sa fotografkinjom Milicom Nikolić pripremio je dvodnevni mini kurs analogne fotografije u prostorijama Mejkers spejsa. Kroz ovaj program učesnici će imati priliku da od osnovnih materijala poput konzerve soka naprave svoje kamere, fotografišu motive i razviju fotografije-negative. Kurs počinje u petak, 29. juna i traje do subote 30. juna. Radionica je besplatna i otvorena za sve zainteresovane učesnike starije od 16 godina. Zbog ograničenih kapaciteta obavezne su prijave putem linka na kraju teksta.

Kroz jedinstvenu pinhole radionicu učesnici će biti ohrabreni da istraže atmosferu i poznate lokacije centra grada, otkrivajući svoje skrivene kvalitete i simultano se povezati sa mestima kao i jedni sa drugima. Ovaj pristup praćen je kreativnom i inspirišućom voljom za putovanjem kroz prošla vremena,  kao i za alternativne foto-tehnike kao što je pinhole.

Učesnici će imati priliku da od raznih limenki i jednostavnih materijala naprave svoju pinhole-kameru  i njima fotografišu užurban duh grada na jedan drugačiji način. Uz prijavu, svaki učesnik bi trebalo da ponese svoju limenku bilo od pića, kafe, čipsa ili slično.

Termini radionice su 29. juna od 12 do 14 časova i 30. juna od 12 do 16 časova.

Prijava za radionicu ”Fotografija iz limenke” 29. i 30. juna

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs