ЦПН ТРИБИНА

Како ме је убио мој Фејсбук профил?

У среду, 25. марта, у Великој сали СКЦ-а одржаће се ЦПН трибина о утицају друштвених мрежа на наш доживљај стварности

Истражите више о друштвеним мрежама и свакодневици

У среду, 25. марта, у Великој сали Студентског културног центра одржаће се још једна у низу ЦПН трибина. Почетак је заказан за 19 часова. Овог пута биће речи о друштвеним мрежама и томе како мењају наш доживљај стварности. 

О томе на који начин друштвене мреже утичу на наш живот и доношење свакодневних одлука, из различитих углова говориће Машан Богдановски са Филозофског факултета и Ђорђе Павићевић са Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Небојша Кривокућа, креативни директор рекламне агенције Communis, и Јована Глигоријевић, новинарка недељника „Време“. Модератор трибине је Слободан Бубњевић, уредник Комуникација ЦПН-а.

Често се дискутује како су друштвене мреже последњих година изузетно убрзале ширење информација, али ништа мање и дезинформација. Повод за ову трибину је стога све веће ослањање на друштвене мреже као генераторе мишљења, који на свакодневном нивоу утичу на наше ставове и одлучивање. Овај феномен и његове последице описани су у књизи Infostorms Винсента Хендрикса.

Учесници трибине говориће и о томе на који начин информације са друштвених мрежа обликују економске и политичке аспекте нашег живота и да ли су наше основне политичке слободе на овај начин постале угрожене. Како бисмо изградили снажна демократска друштва, неопходно је да схватимо на који начин се пласирају информације и пред какве изазове нас стављају у данашње време.

ЦПН ТРИБИНА

КАКО МЕ ЈЕ УБИО МОЈ ФЕЈСБУК ПРОФИЛ?

Велика сала Студентског културног центра

Среда, 25. март, 19 часова

Учесници:

  • Машан Богдановски, Филозофски факултет Универзитета у Београду
  • Ђорђе Павићевић, Факултета политичких наука Универзитета у Београду
  • Небојша Кривокућа, креативни директор рекламне агенције Communis
  • Јована Глигоријевић, новинарка недељника „Време“
Модератор
  • Слободан Бубњевић, уредник Комуникација ЦПН-а

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs