CPN TRIBINA

Kako me je ubio moj Fejsbuk profil?

U sredu, 25. marta, u Velikoj sali SKC-a održaće se CPN tribina o uticaju društvenih mreža na naš doživljaj stvarnosti

Istražite više o društvenim mrežama i svakodnevici

U sredu, 25. marta, u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra održaće se još jedna u nizu CPN tribina. Početak je zakazan za 19 časova. Ovog puta biće reči o društvenim mrežama i tome kako menjaju naš doživljaj stvarnosti. 

O tome na koji način društvene mreže utiču na naš život i donošenje svakodnevnih odluka, iz različitih uglova govoriće Mašan Bogdanovski sa Filozofskog fakulteta i Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Nebojša Krivokuća, kreativni direktor reklamne agencije Communis, i Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika „Vreme“. Moderator tribine je Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija CPN-a.

Često se diskutuje kako su društvene mreže poslednjih godina izuzetno ubrzale širenje informacija, ali ništa manje i dezinformacija. Povod za ovu tribinu je stoga sve veće oslanjanje na društvene mreže kao generatore mišljenja, koji na svakodnevnom nivou utiču na naše stavove i odlučivanje. Ovaj fenomen i njegove posledice opisani su u knjizi Infostorms Vinsenta Hendriksa.

Učesnici tribine govoriće i o tome na koji način informacije sa društvenih mreža oblikuju ekonomske i političke aspekte našeg života i da li su naše osnovne političke slobode na ovaj način postale ugrožene. Kako bismo izgradili snažna demokratska društva, neophodno je da shvatimo na koji način se plasiraju informacije i pred kakve izazove nas stavljaju u današnje vreme.

CPN TRIBINA

KAKO ME JE UBIO MOJ FEJSBUK PROFIL?

Velika sala Studentskog kulturnog centra

Sreda, 25. mart, 19 časova

Učesnici:

  • Mašan Bogdanovski, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Đorđe Pavićević, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu
  • Nebojša Krivokuća, kreativni direktor reklamne agencije Communis
  • Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika „Vreme“
Moderator
  • Slobodan Bubnjević, urednik Komunikacija CPN-a

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs