У понедељак 18. априла у 20 часова четврти број Елемената биће представљен у омладинском центру ”ЦК 13” у Новом Саду

У понедељак 18. априла у 20 часова биће представљен нови број часописа Елементи у омладинском центру ”ЦК 13”,  у улици Војводе Бојовића 13 у Новом Саду. Говориће Слободан Бубњевић, уредник Елемената, аутори Никола Здравковић и Јована Николић. Разговор ће водити Ивана Хорват, ауторка и извршна уредница интернет портала Елементаријум.

У издању Центра за промоцију науке, Елементи су први домаћи илустровани научнопопуларни часопис. Од лета 2014. године, после само пар бројева, часопис је квалитетном и оригиналном илустрацијом, разумљивим и узбудљивим текстом и занимљивим приступом окупио круг посвећених читатеља.

Тема новог, четвртог броја, посвећена је изборима и одлучивању. У оквиру овог темата на 20 страна, осам аутора и истраживача објашњавају механизме доношења одлука – од еволутивних препрека рационалном одлучивању, физике и технологије избора, до дилема теорије игара. Текстове прате оригиналне илустрације неких од најупечатљивијих проблема и парадокса у одлучивању.

Поред ове теме, у издању за пролеће 2016. године, Елементи на 108 страна доносе и друге разноврсне садржаје. Међу њима су актуелне приче о гравитационим таласима, научне репортаже из Конга и Колумбије, преглед приватних свемирских мисија, али и теме као што су „Ко управља вашим мозгом“, „Колико робова имате“ и „Да ли нам је Бог потребан“.

Елементи излазе тромосечно и продају се на свим киосцима и књижарама по цени од 290 динара. Од другог броја, уз сваки примерак часописа читаоци добијају и поклон. Уз четврти број, у питању је – немогући лавиринт.

Представљање Елемената у ЦК 13

Понедељак, 18. април, 20 часова

ЦК 13, Војводе Бојовића 13, Нови Сад

Говоре:

  • Слободан Бубњевић, уредник часописа Елементи
  • Никола Здравковић, аутор
  • Јована Николић, аутор

Разговор води:

  • Ивана Хорват, ауторка и извршна уредница портала Елементаријум
подели