Promocije

Elementi u Novom Sadu

U ponedeljak 18. aprila u 20 časova četvrti broj Elemenata biće predstavljen u omladinskom centru ”CK 13” u Novom Sadu

U ponedeljak 18. aprila u 20 časova biće predstavljen novi broj časopisa Elementi u omladinskom centru ”CK 13”,  u ulici Vojvode Bojovića 13 u Novom Sadu. Govoriće Slobodan Bubnjević, urednik Elemenata, autori Nikola Zdravković i Jovana Nikolić. Razgovor će voditi Ivana Horvat, autorka i izvršna urednica internet portala Elementarijum.

U izdanju Centra za promociju nauke, Elementi su prvi domaći ilustrovani naučnopopularni časopis. Od leta 2014. godine, posle samo par brojeva, časopis je kvalitetnom i originalnom ilustracijom, razumljivim i uzbudljivim tekstom i zanimljivim pristupom okupio krug posvećenih čitatelja.

Tema novog, četvrtog broja, posvećena je izborima i odlučivanju. U okviru ovog temata na 20 strana, osam autora i istraživača objašnjavaju mehanizme donošenja odluka – od evolutivnih prepreka racionalnom odlučivanju, fizike i tehnologije izbora, do dilema teorije igara. Tekstove prate originalne ilustracije nekih od najupečatljivijih problema i paradoksa u odlučivanju.

Pored ove teme, u izdanju za proleće 2016. godine, Elementi na 108 strana donose i druge raznovrsne sadržaje. Među njima su aktuelne priče o gravitacionim talasima, naučne reportaže iz Konga i Kolumbije, pregled privatnih svemirskih misija, ali i teme kao što su „Ko upravlja vašim mozgom“, „Koliko robova imate“ i „Da li nam je Bog potreban“.

Elementi izlaze tromosečno i prodaju se na svim kioscima i knjižarama po ceni od 290 dinara. Od drugog broja, uz svaki primerak časopisa čitaoci dobijaju i poklon. Uz četvrti broj, u pitanju je – nemogući lavirint.

Predstavljanje Elemenata u CK 13

Ponedeljak, 18. april, 20 časova

CK 13, Vojvode Bojovića 13, Novi Sad

Govore:

  • Slobodan Bubnjević, urednik časopisa Elementi
  • Nikola Zdravković, autor
  • Jovana Nikolić, autor

Razgovor vodi:

  • Ivana Horvat, autorka i izvršna urednica portala Elementarijum

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs