Мобилни тим Центра за промоцију науке почиње нову сезону путовања по градовима широм Србије и региона

У уторак, 1. септембра, са почетком нове школске године, ЦПН отвара нову сезону путовања.

Центар за промоцију науке обележава почетак школске године гостовањем Мобилног планетаријума у Ваљевској гимназији, као део акције коју дневни лист „Данас“ традиционално организује поводом поласка ученика у школу.

Већ неколико година заредом „Данас“, у сарадњи са школама и институцијама из градова широм Србије, организује разна научна дешавања. Ове године град домаћин је Ваљево.

Ученици ће имати прилику да присуствују астрономским предавањима у Мобилном планетаријуму који ће бити постављен у фискултирној сали Ваљевске гимназије. Биће одржано укупно пет пројекција, а почетак прве је у 10:35 часова. Пројекције се смењују на сваких 55 минута, а посете су организоване.

Планетариjум jе сферни биоскоп коjи проjектуjе слике звезданог неба и неброjених спектaкуларних обjеката коjе можемо посматрати у нашем универзуму, ствараjући тако незамењиво образовно искуство.

Пројекције у мобилном планетаријуму су јединствена прилика за проширивање знања из области природних наука, како код ђака тако и код наставника, и представљају изузетно занимљив и атрактиван начин за ближе упознавање са астрономијом и сродним наукама.

Истражите више о ЦПН мобилном планетаријуму.

подели