Gostovanja

CPN u Valjevu

Mobilni tim Centra za promociju nauke počinje novu sezonu putovanja po gradovima širom Srbije i regiona

U utorak, 1. septembra, sa početkom nove školske godine, CPN otvara novu sezonu putovanja.

Centar za promociju nauke obeležava početak školske godine gostovanjem Mobilnog planetarijuma u Valjevskoj gimnaziji, kao deo akcije koju dnevni list „Danas“ tradicionalno organizuje povodom polaska učenika u školu.

Već nekoliko godina zaredom „Danas“, u saradnji sa školama i institucijama iz gradova širom Srbije, organizuje razna naučna dešavanja. Ove godine grad domaćin je Valjevo.

Učenici će imati priliku da prisustvuju astronomskim predavanjima u Mobilnom planetarijumu koji će biti postavljen u fiskultirnoj sali Valjevske gimnazije. Biće održano ukupno pet projekcija, a početak prve je u 10:35 časova. Projekcije se smenjuju na svakih 55 minuta, a posete su organizovane.

Planetarijum je sferni bioskop koji projektuje slike zvezdanog neba i nebrojenih spektakularnih objekata koje možemo posmatrati u našem univerzumu, stvarajući tako nezamenjivo obrazovno iskustvo.

Projekcije u mobilnom planetarijumu su jedinstvena prilika za proširivanje znanja iz oblasti prirodnih nauka, kako kod đaka tako i kod nastavnika, i predstavljaju izuzetno zanimljiv i atraktivan način za bliže upoznavanje sa astronomijom i srodnim naukama.

Istražite više o CPN mobilnom planetarijumu.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs